Publicat: 20 Februarie, 2012 - 15:08

PNL susţine semnarea de către România a tratatului de stabilitate, convergenţă şi guvernanţă în Uniunea Economică şi Monetară, a declarat, Luni, vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu.

Liberalul a explicat că acest subiect va fi discutat şi la nivelul USL pentru o poziţie comună cu PSD.

"Punctele evidenţiate sunt acelea să participăm la acest tratat, adică acceptăm ca Guvernul României prin domnul prim-ministru să semneze acest tratat, însă credem că el ar fi necesar să expliciteze, în principal, acest impact care va avea loc asupra bugetului, asupra fiscalităţii, asupra economiei româneşti. O analiză de impact a acestor condiţii nu a fost, încă, făcută şi am solicitat Guvernului României să facă această analiză. De asemenea, credem că ar fi bine ca acest tratat, care are obligaţii şi drepturi pentru ţările membre ale zonei euro, dar numai obligaţii pentru cele care nu sunt membre ale zonei euro, să intre în aplicare în momentul în care România va adera la zona euro", a spus Ruşanu, după şedinţa conducerii PNL.

Acesta a precizat că subiectul va fi discutat şi cu social-democraţii pentru o poziţie comună a USL.

"Protocolul făcut de cele patru partide de la guvernare nu are nicio importanţă nici politică, nici economică, nici europeană pentru că el se votează de Parlament şi se dă un mandat primului-ministru, iar primul-ministru este mandatat să semneze acest tratat. La ora actuală există o majoritate parlamentară care poate să voteze acest mandat pentru primul-ministru", a spus Dan Radu Ruşanu.