Publicat: 18 Decembrie, 2016 - 11:33

 

PNL va contesta la Curtea Constituțională mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea, anunță liderul liberal Raluca Turcanu.

”Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al președintelui PSD, Liviu Dragnea, și vom vota în consecință. Regulamentul Camerei Deputaților este clar și limpede: mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate. Sper ca toate celelalte partide să se ralieze acestei poziții de bun simț și să voteze împotrivă. În cazul în care PSD va avea câștig de cauză la vot, luăm în calcul sesizarea Curții Constituționale. Nu putem ceda în fața acestui obicei al PSD de a considera că legile aflate în vigoare sunt, pentru liderii acestui partid, facultative. De altfel, avem un precedent în 2004, când pentru fapte similare pentru care nu fusese emisă o sentință judecătorească la acel moment, toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei în cauză.”, anunță Raluca Turcan, președintele interimar al PNL pe pagina sa de Facebook.

Liberalii invocă o prevedere din actualul Regulament al Camerei Deputaților prin care „alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude electorale”. Nu ţin însă cont de faptul că vechiul Regulament al Camerei Deputaților nu e valabil și în noua legislatură- fiecare legislatură are un alt Regulament pe care îl votează după constituire și validarea mandatelor. Iar  Dragnea nu a fost condamnat pentru fraudă electorală, ci pentru obținerea de foloase necuvenite pentru el sau/și pentru alții.