Publicat: 2 August, 2015 - 16:36
Share

Liberalii vor discuta, luni, lista candidaţilor care s-au înscris în competiţia internă pentru alegerile locale din 2016, primarii în funcţie având drept de preempţiune, urmând ca, acolo unde partidul nu are deja un primar liberal, candidaţii anunţati să fie supuşi unor cercetări sociologice.

 

Declaraţiile în acest sens au fost făcute, vineri, de copreşedintele PNL Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte.

"Luni, 3 august, avem o primă citire a listelor de candidaţi în oraşe, municipii, avem nişte principii stabilite şi valabile în toate judeţele ţării. (...) Au drept de preempţiune cei peste 1.100 de primari pe care îi avem, pentru că noi aveam un numar de primari mai mare decât PSD, însă a venit celebra Ordonanţă 55, care este la sertar şi acum, la Senat, sigur am pierdut un numar important, peste 500 de primari", a declarat Vasile Blaga.

Blaga a mai spus că primarii în funcţie care au drept de preempţiune sunt în analiza organizaţiilor, pentru a se vedea dacă îndeplinesc criteriile electorale, iar acolo unde partidul nu are un primar în funcţie, candidaturile liberalilor care s-au înscris în cursa internă pentru alegerile locale vor fi supuse unor cercetări sociologice.