3 iulie 2022

Poetul Dan Sociu, în faţa unui tir de întrebări pe tema: „Ce este mizerabilismul?”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) găzduieşte dezbaterea „Ce este mizerabilismul?”, la care va participa poetul Dan Sociu.

Organizat de Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, evenimentul va avea loc miercuri, 25 mai 2022, de la ora 14:00, în Book-Cafe. Moderatorul întâlnirii este lectorul universitar Arthur Suciu.

Dan Sociu (născut la Botoşani, în anul 1978) este unul dintre cei mai importanţi poeţi şi scriitori români ai generaţiei douămiiste. În anul 2002, a primit Premiul Naţional pentru Poezie „Mihai Eminescu”, acordat pentru volumul borcane bine legate, bani pentru încă o săptămână.

În anul 2013, a refuzat premiul Institutului Cultural Român „Cartea de poezie a anului”, pentru volumul vino cu mine ştiu exact unde mergem.

În ultimii ani, Dan Sociu a publicat două volume de poezie foarte apreciate de critică, dar şi de public: „Uau!” (2019) şi „Porc şi sentimental, înţelept şi rău” (2021).

Dan Sociu a scris şi câteva romane şi a tradus peste 20 de romane şi poezie a mai bine de 30 de poeţi americani şi englezi.

Dezbaterea este prilejuită de apariţia unui nou volum de poezii semnat de Dan Sociu: „17 poezii”.

Sursa foto: Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava