27 noiembrie 2021

Poezia haiku, specie inedită de poezie de sorginte niponă, a cucerit întreaga lume

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” în colaborare cu Grupul „RO KU” din Bucureşti, condus de Corneliu Traian Atanasiu, organizează Clubul HAIKU. În baza parteneriatului stabilit între cele două entităţi, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” a luat naştere raftul „Biblioteca Haiku”, care este alcătuit din mai multe volume de poezii haiku în limba română, donate de Grupul „RO KU”.

Publicul interesat este invitat să participe la întâlnirile bilunare ale Clubului HAIKU, pe platforma online Zoom. Pentru înscriere, cetăţenii au la dispoziţie numărul de telefon 0251532267, interior 110. Nu există limită de vârstă pentru înscriere. Participarea este gratuită, iar prima întâlnire este organizată marţi, 2 noiembrie 2021, la ora 17:30, ocazie cu care va fi prezentată „Kireji”, una dintre tehnicile specifice poeziei haiku.

Linkurile de conectare pe platforma ZOOM, pentru fiecare dintre întâlnirile proiectului, vor fi trimise pe adresele de e-mail ale participanţilor, cu o zi înaintea desfăşurării fiecărei sesiuni online.

Participanţii vor avea ocazia de a interacţiona cu Corneliu Traian Atanasiu, coordonatorul Grupului „RO KU”, Ramona Bădescu, reprezentanta Grupului „RO KU” în Craiova, şi cu alţi scriitori de poezie haiku.

Poezia haiku, specie inedită de poezie de sorginte niponă, a cucerit întreaga lume, astfel încât există la nivel mondial o multitudine de cărţi, cursuri şi ateliere de haiku, atât pentru copii, cât şi pentru oameni maturi. În Japonia, peste 10 milioane de persoane scriu haiku – un fel de jurnal poetic, pentru a-şi explora propriile sentimente, stările interioare şi pentru a se regăsi pe sine.

Obiectivele clubului constau în cunoaşterea simbolisticii şi a regulilor haiku, dobândirea capacităţii de a crea şi de a comenta poeziile haiku, precum şi în dezvoltarea spiritului de observaţie, a dragostei pentru natură, a imaginaţiei şi a creativităţii.

Biroul de Presă al Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”