6 octombrie 2022

Poezii pe şase corzi cu Nicu Alifantis şi trupa ZAN, duminică, la Alba Iulia

Stack of books on a wooden library shelf, the one on top open , multicolored book spines in a row in the background. Copy space on the left.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

* În deschidere: Daria Popa, Geanina Dejanschi, Natalia Nicolae şi David Băcanu

Duminică, 7 august 2022, la Alba Iulia, pe esplanada Muzeului Naţional al Unirii, de la ora 20.00, cântă Nicu Alifantis şi trupa ZAN!

Cântă în cadrul unui proiect al Consiliului Judeţean Alba şi al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, Poezii pe şase corzi, proiect care a strâns în jurul instituţiei de cultură o sumedenie de tineri talentaţi. Dintre ei, în deschiderea concertului susţinut de Nicu Alifantis&ZAN, vor urca pe scenă: Daria Popa, Geanina Dejanschi şi David Băcanu. Iar Natalia Nicolae, membră a Laboratorului de C’ArteTeatru al bibliotecii, vă va încânta, nu avem niciun dubiu, cu un moment recitativ. Totodată, v-am pregătit şi o expoziţie de carte şi audiobookuri: Alifantis şi alţi poeţi români, pe care le puteţi împrumuta de la noi, de la secţia de împrumut pentru adulţi.

Nicu Alifantis revine la Alba Iulia în calitate de prieten al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, în urmă cu un an instituţia preluând ca imn, cu acordul artistului, una dintre cele mai frumoase compoziţii muzicale ale acestuia, „Cântec de noapte”, pe versurile lui Lucian Blaga.

Îndrăgitul muzician, unul dintre cei mai apreciaţi folkişti ai ţării, nu vine singur, ci însoţit de alţi prieteni, artiştii trupei ZAN: basistul Virgil Popescu, pianistul Sorin Voinea, chitaristul Răzvan Mirică şi bateristul Relu Biţulescu, alături de care cântă şi încântă de mai bine de 25 de ani, dovadă numeroasele proiecte muzicale realizate împreună: albume, recitaluri, concerte.

Nu rataţi întâlnirea cu poezia cântată, cu Nicu Alifantis & ZAN, şi nici sesiunea de autografe şi fotografii care va avea loc după concert, la Bibliobuzul cu care, desigur, venim şi de această dată în Cetate!

Evenimentul de duminică, 7 august 2022, este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia şi al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, în cadrul proiectului 3.25 Poezii pe şase corzi. Acesta este proiect cultural de promovare a colecţiilor bibliotecii, a poeţilor, a poeziei şi a textelor cântate, a cântecelor, a creatorilor, în vederea atragerii de noi categorii de public spre bibliotecă, prin stimularea actului de creaţie, în cadrul unui club de muzică şi poezie.

Sursa foto Pixabay