Publicat: 4 Noiembrie, 2019 - 19:05
Share
Au jurat inclusiv miniștrii declarați repetenți la audieri

Guvernul Orban a depus in aceasta seara juramantul de investitura in fata presedintelui Klaus Iohannis. Ceremonia a avut loc de la ora 19.
Seful statului a semnat deja decretul pentru numirea noului Executiv, potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale.
Printre cei prezenti in sala si care au acordat un vot de investitura noului Executiv s-au aflat si cativa parlamentari Pro Romania, precum si senatorul PSD Eugen Gioanca. Asta cu toate ca liderii celor doua formatiuni, Victor Ponta si Viorica Dancila, i-au amenintat cu excluderea pe cei care sustin Guvernul Orban.

Orban a anuntat prima sedinta la Palatul Victoria in aceasta seara. Prewședintele Iohannis urmează să parrticipe la această ședință inaugurală. Dupa ce noul guvern a primit votul de investitura, Ludovic Orban a declarat ca el si colegii sai sunt pregatiti sa inceapa in forta treaba, imediat dupa depunerea juramantului.

"Romania are un guvern legitim, care a obtinut votul de incredere al parlamentului in ciuda unui boicot penibil si rusinos, fapt fara precedent in democratia romaneasca. S-a intrunit o majoritate parlamentara care a acordat votul de incredere pentru guvernul nostru.

Le multumesc partenerilor nostri care au fost alaturi de noi si au participat la caderea Guvernului Dancila, le multumesc parlamentarilor care au luat decizia in ciuda boicotului si au pus pe primul loc binele Romaniei decizand sa fie prezenti astazi si sa voteze investirea guvernului.

Dupa cum ati vazut, USR, PMP, UDMR, ALDE si grupul minoritatilor au fost alaturi de noi si ne bazam pe ei in continuare in dezbatarea parlamentara. Suntem pregatiti sa incepem in forta activitatea. Imediat dupa depunerea juramantului vom avea o sedinta informala la Palatul Victoria pentru a stabili toate detalii. Vom stabili toate deciziile importante care trebuie luate, sa fie pregatite pentru sedinta de guvern si pentru alte structuri organizatorice care vor fi convocate", a declarat Orban.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: