28 noiembrie 2021

Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii din Paris

revolte Franta
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii din Paris
Potrivit postului BFM TV, la acțiunea de protest din apropierea Pieței Italiei au participată între 1 și 2 mii de persoane.

Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa membrii mișcării Vestele Galbene, care a organizat un protest sâmbătă pentru a marca cea de-a treia aniversare a mișcării. Acest lucru a fost anunțat de postul BFM TV .

Potrivit acestuia, o ciocnire între polițiști și manifestanți a avut loc după-amiaza în arondismentul 13 din Paris, lângă Place d’Italie, unde s-au adunat între 1 și 2 mii de susținători ai mișcării.

Anterior, s-a relatat că, în timpul uneia dintre acțiunile „vestelor galbene”, două persoane au fost reținute pentru „insulte aduse autorităților”.

Mișcarea vestelor galbene a apărut în Franța la mijlocul lunii noiembrie 2018 pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor și a taxelor. Ulterior, revendicările protestatarilor s-au dovedit a fi îndreptate împotriva instituțiilor puterii de stat, pe care le acuzau de guvernare ineficientă a țării și măsuri insuficiente de combatere a sărăciei.

foto Digi 24
Ciprian Pop