Publicat: 30 Decembrie, 2013 - 12:00

Forţele de poliţie din China au ucis opt persoane în urma unui "atac terorist", în regiunea Xinjiang, din nordvestul ţării, conform autorităţilor locale.

Cele opt persoane au fost împuşcate mortal, luni, în urma unui atac asupra unei secţii de poliţie din regiunea Yarkand, din apropierea oraşului Kashgar, se arată într-o declaraţie oficială.

"În jurul orei 06.30 A.M., nouă bărbaţi, care aveau cuţite asupra lor, au atacat o secţie de poliţie din regiunea Yarkand, aruncând dispozitive explozive şi incendiind vehicule ale poliţiei", se arată în comunicat.

"Poliţia a luat măsuri hotărâte, împuşcând mortal opt dintre infractori şi capturând unul", se mai precizează în declaraţia în care atacul este considerat a fi "un atac terorist violent".

În cursul lunii Decembrie, poliţiştii au ucis 14 persoane în timpul unei revolte lângă Kashgar, în cursul căreia doi poliţişti şi-au găsit moartea.

Nouă civili şi doi poliţişti au fost ucişi într-un incident separat, luna trecută, după ce persoane înarmate cu topoare şi cuţite au atacat o secţie de poliţie, în apropiere de Kashgar.

Autorităţile chineze consideră că violenţele din Xinjiang sunt provocate, în mare măsură, de populaţia musulmană, despre care afirmă că ar complota în vederea declanşării unui război religios în regiune.