Publicat: 14 Iunie, 2018 - 10:50

O delegaţie a Poliţiei de Frontieră Române, condusă de inspectorul general, chestor general de poliţie Ioan Buda, a participat la cea de-a 70-a Reuniune a Consiliului de Administraţie al Agenţiei FRONTEX, desfăşurată în Polonia.

În perioada 13-14.06.2018, la Varşovia, s-a desfăşurat cea de-a 70-a Reuniune a Consiliului de Administraţie al Agenţiei FRONTEX, la care au participat şefii poliţiilor de frontieră şi ai autorităţilor de frontieră din toate statele membre U.E. desemnaţi ca membri în Consiliul de Administraţie Frontex, reprezentanţi ai Comisiei, precum şi ai altor agenţii europene.

La această reuniune, România a fost reprezentată din partea Poliţiei de Frontieră Române, de inspectorul general, chestor general de poliţie Ioan Buda, membru titular în Consiliul de Administraţie al Agenţiei.

Scopul acestei sesiuni de discuţii a fost de a analiza acţiunile derulate până în prezent sub egida agenţiei europene, stadiul cooperării operative între statele participante în domeniul supravegherii şi controlului graniţelor, precum şi măsurile comune de viitor organizate sub egida FRONTEX.

În cadrul reuniunii inspectorul general al P.F.R. a prezentat contribuţia Poliţiei de Frontieră Române cu resurse umane şi tehnice la activităţile operaţionale organizate de către Agenţia Frontex la frontierele externe ale U.E.

De asemenea, cu ocazia acestei întâlniri a fost semnat "Memorandum-ul de Înţelegere între Poliţia de Frontieră Română şi Agenţia Frontex pentru găzduirea ofiţerului de legătură Frontex". Acest ofiţer de legătură îşi va desfăşura activitatea în cadrul unei grupări de state (România, Ungaria, Croaţia şi Slovenia) conform prevederilor Regulamentului 1624/2016.

Participarea la această reuniune reprezintă o oportunitate pentru a întări relaţiile cu autorităţile statelor Uniunii Europene implicate în lupta împotriva migraţiei ilegale, în vederea realizării unui schimb operativ de date şi informaţii, scopul acestora fiind alinierea activităţilor specifice la standardele internaţionale în domeniu şi contracararea eficientă a infracţionalităţii transfrontaliere.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-politia-de-frontiera-romana-...

 

Tag-uri Institutii: