28 noiembrie 2021

Poliția din Kosovo a reținut patru cetățeni ruși

harta Serbia
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Rușii au intrat din greșeală în entitatea autoproclamată, susține Ambasada Rusiei în Serbia
 Poliția din entitatea autoproclamată  Kosovo a reținut patru cetățeni ruși care au intrat din greșeală în entitatea autoproclamată. După cum a raportat marți Ambasada Rusiei în Serbia, diplomații ruși depun toate eforturile pentru a le rezolva situația.
„Pe 15 noiembrie, în partea de nord a Teritoriului Autonom Kosovo și Metohija, o patrulă mixtă a Forțelor NATO pentru Kosovo și poliția locală au oprit un vehicul cu numere de înmatriculare sârbești, în care se aflau patru cetățeni ruși. Aceștia au fost duși la secția de poliție din zona de sud a orașului Kosovska Mitrovica, unde procuratura locală a decis să-i rețină pentru 48 de ore pentru a le stabili identitatea și a clarifica circumstanțele șederii lor în provincie. Potrivit celor declarate de aceștia, „au intrat în Kosovo cu o mașină închiriată în drum spre Novi Pazar, unde se îndreptau spre vizitarea obiectivelor turistice, din întâmplare,urmând recomandările aparatului de navigație”.Misiunea diplomatică rusă notează că linia administrativă dintre provincia Kosovo și Serbia Centrală la punctul de trecere pe drumul secundar nu era controlată de nimeni. „Cetăţenilor ruşi li s-a oferit hrană, serviciile unui avocat şi, în caz de nevoie, asistenţă medicală. Pe 16 noiembrie, împotriva lor a fost declanşat un proces.

După cum a informat marți procuratura din Kosovska-Mitrovica, a fost adoptat un decret privind expulzarea cetățenilor Federației Ruse de pe teritoriul Kosovo.

Ciprian Pop