Publicat: 1 Noiembrie, 2020 - 10:27
Share

Joi seara, poliția nigeriană a reprimat brutal protestele împotriva lockdown-ului si a violenței poliției. De la începerea demonstrațiilor, de acum două săptămâni, în total, 56 de persoane au murit în toată țara.

 

Miercuri, protestatarii au ars sediul central al Autorității Portuare din Nigeria, unde pompierii s-au luptat mai multe ore să stingă flăcările. Mai multe secții de poliție, sediul unui post de televiziune și un terminal de autobuze au fost, de asemenea, incendiate.

 

În Lagos, un oraș cu 21 de milioane de locuitori si a doua mare metropola a Africii, grupuri de protestatari au preluat controlul asupra aproape tuturor căilor de acces. Ciocniri au izbucnit și în Capitala, Abuja, unde au fost incendiate zeci de vehicule și clădiri.

 

Guvernatorul orașului Lagos a impus o carantina de noapte și armata patrulează pe străzi. Demonstrațiile au izbucnit la câteva ore după ce guvernatorul din Lagos a declarat carantina nocturna. Confruntată cu decizia protestatarilor de a continua să protesteze, poliția a răspuns prin tragerea cu muniție de război asupra mulțimii.

 

Nigerienii protestează deja de 14 zile consecutiv.

Ciprian Pop

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: