28 noiembrie 2021

Poliția olandeză a tras focuri de armă în timpul demonstrației anti lockdown. Mai mulți răniți grav si un mort

Demonstratii Olanda
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Poliția olandeză a tras focuri de armă în timpul demonstrației anti lockdown. Mai mulți răniți grav si un mort

O demonstrație anti-carantinare care a început vineri după-amiază la ora 20, pe Coolsingel, artera principală din centrul Rotterdamului, în Olanda, s-a încheiat cu revolte violente.

Poliția a tras mai multe focuri cu muniție de război, care au lovit cel puțin 7 protestatari, a declarat într-un comunicat un purtător de cuvânt al orașului-port, după ce au izbucnit tulburări violente în urma protestelor împotriva noii izolări.

„Sunt răni legate de împușcături”, a recunoscut poliția, care a folosit și tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii. În plus, poliția a arestat 20 de protestatari.

Gara principală a trebuit să se închidă. Primarul Roterdamului, Ahmed Aboutaleb, a descris revoltele drept o „orgie de violență”.

Cu câteva ore înainte de demonstrație, guvernul a interzis folosirea pirotehnicii pentru al doilea an consecutiv, în ciuda faptului că protestatarii au lansat petarde, rachete și artificii.

Politia locala a atacat si un jurnalist, căruia i s-a distrus aparatul de fotografiat.

Olanda a fost prima țară din Europa de Vest care a restabilit blocarea totala săptămâna trecută, guvernul anunțând cel puțin trei săptămâni de restricții privind restaurantele, magazinele și evenimentele sportive.

Protestatarii s-au ciocnit cu poliția si la Haga, weekendul trecut, după anunțarea noii carantinări a țării.

foto Tion
Ciprian Pop