Publicat: 27 Februarie, 2020 - 22:56
Share

Politicile propuse de Președintele Donald Trump legat de imigrație generează reacții puternice și polarizate din partea publicului, potrivit Centrul din Investigații PEW.

Printre măsurile care determină acest efect sunt: extinderea zidului de frontieră dintre Statele Unite și Mexic și limitarea imigrației legale, se arată în studiu.

Aproape jumătate (46 la sută) dintre alegătorii imigranți cu drept de vot din țară trăiesc în Statele California și Texas, dealtfel si cele mai populate State din America.

California are cel mai mare număr de alegători imigranți din SUA, unde, din cei 25,9 milioane de alegători, 21% (5,5 milioane) sunt nascuti in afara SUA, dar detin cetatenie americana, deci drept de vot.

Alte zone care au populații mari de imigranți includ Texasul (1,8 milioane de alegători imigranți cu drept de vot), Massachusetts (619 mii), Virginia (550 mii), Carolina de Nord (307 mii) și Nevada (293 mii).

Principalii candidați la alegerile din 3 noiembrie, senatorul Bernie Sanders, fostul vicepreședinte Joseph Biden și fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, dezvoltă ample campanii pentru obtinerea sprijinului , in special din partea comunitatii latine la primarele din martie.

Ciprian POP

 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: