7 decembrie 2021

Poliţiştii au aplicat 9.818 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.505.535 de lei

Stressed african businessman sit at desk hold paper letter reading bad awful negative news got fired from work. Dismissal notice, financial problems debt notification from bank, unpaid invoice concept

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivel naţional, poliţiştii au intensificat acţiunile de informare, prevenire şi combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Astfel, în această perioadă, au fost organizate 2.223 de acţiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenţi economici şi în mijloacele de transport în comun.

Poliţiştii au acţionat împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, pentru protejarea sănătăţii publice.

În urma activităţilor derulate, au fost constatate 6 infracţiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor şi una de fals în declaraţii.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 9.818 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecţie sanitară.

Astfel de acţiuni vor fi derulate şi în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

Recomandăm cetăţenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte interdicţiile privind deplasarea sau libera circulaţie.

Reamintim faptul că, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise.