26 iunie 2022

Poliţiştii au aplicatat 14.787 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.975.317 lei

Stressed african businessman sit at desk hold paper letter reading bad awful negative news got fired from work. Dismissal notice, financial problems debt notification from bank, unpaid invoice concept

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada Crăciunului, peste 25.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie, pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor în cazul producerii unor evenimente nedorite.

Pe parcursul celor trei zile, la nivel naţional, poliţiştii rutieri au acţionat pe traseele cele mai aglomerate pentru evitarea blocajelor şi prevenirea accidentelor de circulaţie. În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 765 permise de conducere şi au fost retrase 221 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au constatat 2.384 infracţiuni, fiind aplicate 14.787 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.975.317 lei.

În acest weekend, echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au fost angrenate şi în asigurarea ordinii şi liniştii publice pentru 172 de manifestaţii publice, dintre care o manifestaţie sportivă, 39 manifestaţii culturale şi 2 manifestaţii de protest. În urma acestor activităţi, nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

În ceea ce priveşte misiunile desfăşurate de pompierii militari, aceştia au acţionat în cazul a 4.059 situaţii de urgenţă, dintre care 234 intervenţii pentru stingerea incendiilor, precum şi 3.183 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Concomitent cu misiunile de stingere a incendiilor, descarcerare sau acordare de prim ajutor, în ultimele 24 ore, în contextul fenomenelor de vreme rea, pompierii au intervenit în sprijinul autorităţilor şi populaţiei din zonele aflate sub incidenţa acestora.

Astfel, fenomenele hidrometeorologice periculoase au produs efecte la nivelul a 6 judeţe (AB, AR, BH, HD, MS şi TL), unde colegii noştri au acţionat pentru evacuarea apei din 4 curţi şi 1 beci, cât şi pentru salvarea unei persoane rămase izolată la locul de muncă, din cauza creşterii nivelului râului Crişul Negru.

Totodată, din cauza apei şi a aluviunilor, traficul rutier a fost temporar blocat pe 2 drumuri judeţene (DJ 792F/AR şi DJ 154A/MS), însă prin efortul conjugat al autorităţilor, situaţia a fost remediată şi traficul reluat, în condiţii de siguranţă.

La această oră nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice.

Pe parcursul celor trei zile, au fost înregistrate şi creşteri ale valorilor de trafic, la punctele de trecere a frontierei de stat. În acest weekend, peste 250.000 persoane şi 62.000 autovehicule au trecut graniţele ţării. Pentru combaterea şi prevenirea fenomenului de migraţie ilegală, poliţiştii de frontieră au fost organizat 214 acţiuni şi 647 filtre, în urma cărora, din fericire, nu au fost semnalate evenimente deosebite.

Pentru limitarea răspândirii virusului SARS-Cov-2, structurile MAI au verificat 6.646 operatori economici şi 310.865 persoane, fiind aplicate 2.869 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.734.900 lei, iar pentru verificarea certificatelor digitale, au fost folosite aproximativ 3.994 dispozitive electronice.

Facem un nou apel către cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, înainte de a pleca de acasă, recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la condiţiile de drum şi meteorologice.

Având în vedere că în această perioadă, mulţi cetăţeni aleg să folosească produse pirotehnice, reamintim că acestea trebuie folosite doar în condiţiile legale şi cu luarea tuturor măsurilor de protecţie astfel încât să fie prevenite accidentele, care pot avea consecinţe extrem de grave.

În continuare, angajaţii structurilor MAI rămân la datorie pentru intervenţia optimă la solicitările cetăţenilor. Centrul National de Conducere Integrată al MAI va monitoriza dinamica din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficienţă a situaţiilor de urgenţă înregistrate la nivel naţional.