29 mai 2022

Poliţiştii au depistat, pe Drumul Naţional 2, un motociclist care circula cu 178 km/h

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii au depistat, pe Drumul Naţional 2, un motociclist care circula cu 178 km/h, în localitate şi alţi 3 şoferi care conduceau sub influenţa substanţelor interzise

CU VITEZĂ EXCESIVĂ ŞI SUB INFLUENŢA SUBSTANŢELOR PSIHOACTIVE

Poliţiştii au depistat, pe Drumul Naţional 2, un motociclist care circula cu 178 km/h, în localitate şi alţi 3 şoferi care conduceau sub influenţa substanţelor interzise.

La data de 2 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman au depistat, pe Drumul Naţional 2, în localitatea Traian, un tânăr, de 23 de ani, din Gherăieşti, care conducea o motocicletă cu 178 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

Având în vedere faptul că tânărul în cauză nu s-a conformat semnalelor luminoase şi acustice ale poliţiştilor, continuându-şi deplasarea, echipajul de poliţie l-a urmărit.

În continuare, tânărul şi-a continuat deplasarea într-o manieră iresponsabilă, fiind surprins de poliţiştii rutieri, în timp ce rula cu o viteză de 104 km/h, fără a ţine mâinile pe ghidon.

Întrucât conduita rutieră a motociclistului constituia un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic, poliţiştii rutieri au blocat înaintarea acestuia la intrarea în municipiul Roman, folosind mai multe autospeciale.

Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă, în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile, ca măsură complementară.

Tot ieri, în jurul orei 10.30, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman au depistat, pe Drumul Naţional 2, doi conducători auto, în vârstă de 32 şi 33 de ani, ambii din judeţul Dolj, care conduceau cu 138 km/h, respectiv 128 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul drugtest, iar rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, în ambele cazuri.

În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 16.00, un tânăr, în vârstă de 18 ani, din municipiul Bucureşti, a fost depistat în trafic de poliţiştii rutieri.

Întrucât manifesta un comportament nefiresc, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru cocaină.

Tânărul de 18 ani a fost sancţionat contravenţional, pentru săvârşirea unor gesturi obscene faţă de ceilalţi participanţi la trafic, cu amendă de 2.900 de lei.

Astfel, cei trei au fost conduşi la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei în sânge a substanţelor stupefiante.

De asemenea, le-au fost reţinute permisele de conducere, fără drept de circulaţie.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.