26 iunie 2022

Poliţiştii au luat în supraveghere 3.168 de persoane

Whether it be pornography, gambling, drugs, or other illegal online activity, the law is closing in on you. Dramatic lighting. Horizontal version, and room for copy.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţia Română verifică, permanent, dacă persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile. În primele 3 luni ale acestui an, la nivel naţional, poliţiştii au luat în supraveghere 3.168 de persoane, faţă de care organele judiciare au dispus măsuri preventive.

Astfel, la finalul primelor 3 luni, poliţiştii desfăşurau activităţi de supraveghere faţă de 5.283 de persoane, dintre care 4.359 aveau aplicată măsura controlului judiciar, 18 cea a controlului judiciar pe cauţiune, iar 906 erau arestate la domiciliu.

În această perioadă, ca urmare a încălcării obligaţiilor, faţă de 129 de persoane au fost înlocuite măsurile preventive dispuse iniţial. Pentru încălcarea controlului judiciar, faţă de 28 de persoane a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, iar 55 au fost arestate preventiv. Totodată, pentru 46 de persoane aflate în arest la domiciliu s-a dispus măsura arestului preventiv.

Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse. În cazul încălcării acestora de către persoanele supravegheate judiciar, poliţiştii sesizează imediat instanţa competentă.