Publicat: 15 Iulie, 2016 - 19:16

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au ridicat mari cantități de semințe de cannabis de la administratorii unor site-uri prin care se comercializau astfel de semințe, din județul Cluj.

A fost descoperită și o cultură indoor de cannabis în județul Prahova și au fost ridicate 3 kilograme de cannabis.

La data de 12 iulie a.c., sub coordonarea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române, polițiștii au efectuat 2 percheziții domiciliare pe raza județului Cluj, la administratorii a două site-uri, prin intermediul cărora se comercializau semințe de cannabis.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate cantități mari de semințe de cannabis, precum și calculatoare și medii de stocare a datelor folosite pentru promovarea și comercializarea acestor semințe.

La aceeași dată, au fost efectuate alte 2 percheziții domiciliare, în județul Prahova, în urma cărora au fost ridicate elementele unei instalații indoor de cultivare a cannabisului, precum și aproximativ 3 kilograme de cannabis.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Cluj Napoca și Ploiești, precum și jandarmi.

Din cercetări a reieșit că, sub pretextul că semințele ar fi comercializate ca suveniruri sau pentru conservarea geneticii lor, deținătorii site-urilor ar fi promovat comercializarea semințelor și cultivarea ilicită a plantelor de cannabis.

În fapt, s-a constatat că administratorii acestor site-uri puneau la dispoziție informații cu privire la caracteristicile diferitelor soiuri de semințe de cannabis, conținutul de THC al plantelor, încurajând în acest fel cultivarea și, ulterior, consumul acestui tip de drog.

Administratorii celor două site-uri, un bărbat și o femeie, din municipiul Cluj Napoca, ar fi promovat semințele de cannabis prin intermediul magazinelor online, promițând că livrarea lor se face în mod discret, în colete sigilate, fără a se face referire la conținutul acestora, pentru a nu atrage atenția polițiștilor.

3 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. — Structura Centrală, pentru audieri.

În urma audierilor, față de o persoană a fost luată măsura arestului preventiv, iar față de altă persoană a fost luată măsura controlului judiciar.

Activitățile desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale, aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

CENTRUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE