Publicat: 2 Februarie, 2017 - 20:12

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din București și procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au surprins în flagrant delict membrii unei grupări infracționale în timp ce preluau un colet de 2,5 kg. de cocaină./ 2 persoane au fost reținute și ulterior, arestate preventiv.

În perioada 28-29 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat mai multe activități pentru destucturarea unei grupări infracționale specializată în trafic de cocaină.

Gruparea infracțională, formată din trei bărbați, cu vârste între 35 și 38 de ani, ar fi procurat drogurile din Spania și ar fi intenționat să le comercializeze în cluburile din București.

În dimineața zilei de 28 ianuarie a.c., doi dintre membrii grupării au fost surprinși în flagrant delict în timp ce unul preda altuia un colet cu aproximativ 2,5 kg. de cocaină.

Drogurile ar fi fost preluate din Spania de unul dintre ei și ar fi fost introduse în țară cu un autocar, o parte din ele fiind disimulate în butelii metalice sudate, șlefuite și vopsite.

Ulterior, al treilea membru al grupării a fost depistat de polițiști în flagrant delict, pe raza Sectorului 5, din București, în timp ce prelua un colet cu drogurile substituite.

De la locuința acestuia au fost indisponibilizate diverse documente, precum și un autoturism.

În urma administrării probatoriului, 2 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic internațional de droguri de mare risc.

La acțiune au participat și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Comunicat de presă - IGPR