7 iulie 2022

Poliţiştii bucureșteni au prins în flagrant trei bărbați suspectați că ar fi sustras un portofel și un telefon de la două persoane

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În cursul zilei de ieri, 18 ianuarie, poliţiştii bucureșteni au prins în flagrant trei bărbați, cu vârste între 22 și 40 de ani, imediat după ce aceștia ar fi sustras un portofel și un telefon de la două persoane.

În fapt, în jurul orei 12:40, poliţiştii Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat într-un mijloc de transport în comun, oprit într-o stație din sectorul 3, un bărbat care prin comportamentul afişat, le-a atras atenţia.

Astfel, au intervenit imediat cum au observat că bănuitul, profitând de neatenţia unei femei, i-a sustras telefonul mobil.

Bărbatul a fost imobilizat şi condus pentru audieri la sediul subunităţii, iar prejudiciul în valoare de aproximativ 3500 lei a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

În jurul orei 13:30, polițiștii au observat alți doi bărbați cunoscuți cu activități infracționale, aceștia fiind prinși în flagrant delict și imobilizati, imediat după ce au sustras un portofel din rucsacul unei persoane, aflate pe o stradă din sectorul 5.

Prejudiciul a fost recuperat și restituit victimei, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei trei în stare de reţinere, urmând a fi prezentati magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.