Publicat: 23 Decembrie, 2015 - 15:43

Autoturism de lux furat din Germania, oprit în P.T.F. Albiţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Albiţa – ITPF Iaşi au depistat un autoturism Range Rover, declarat furat din Germania, condus de un cetăţean din R. Moldova.

În data de 21 decembrie a.c., în P.T.F. Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul din R. Moldova Ruslan B., în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism marca LAND ROVER - RANGE ROVER VOGUE.

Din studiul documentelor prezentate la control reieşea faptul că autoturismul în cauză, fabricat în anul 2013, aparţine unei firme de leasing din Chişinău.

Poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, având suspiciuni asupra autoturismului au extins verificările specifice cu privire la provenienţa acestuia şi au stabilit că autoturismul în cauză este declarat furat din Germania la data de 08.09.2015.

 În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, punerea în circulaţie şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Autovehiculul, în valoare de 540.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Peste 43.000 de ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră ieşeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit într-un autoturism, 43.100 ţigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova, pe care doi cetăţeni români le transportau fără documente legale.

          În data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 17.50, poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au oprit în trafic pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România, în care se aflau două persoane de sex masculin.

În timpul controlului, pasagerul din dreapta a ieşit din autoturism şi a încercat să fugă printre blocurile din apropiere, dar după aproximativ 50 de metri de urmărire, a fost reţinut de poliţiştii de frontieră.

În urma legitimării persoanelor, s-a constatat că aceştia sunt cetăţenii români Sorin T., în vârstă de 42 de ani, respectiv Mihai O., în vârstă de 27 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani.

          La controlul efectuat asupra autoturismului, în portbagaj, acoperite cu o pătură, au fost descoperite o geantă de voiaj şi trei cutii de carton, care conţineau ţigarete marca Plugarul.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura conducerii persoanelor în cauză şi a maşinii la sediul Poliţiei de Frontieră pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii ţigaretelor, a rezultat cantitatea de 43.100 ţigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Cu privire la cele constatate Sorin T. a declarat că a preluat ţigaretele din apropierea localităţii Ştefăneşti şi întenţiona să le comercializeze pe raza municipiului Iaşi.

          Ţigările în valoare de 19.438  lei şi autoturimul în valoare de 8.567 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Contrabandişti ucraineni depistaţi pe teritoriul României

         Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi  - I.T.P.F. Iaşi au confiscat aproximativ 2.000 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 18.000 lei, pe care doi bărbaţi – unul ucrainean şi altul cu dublă cetăţenie româno – ucraineană, încercau să le introducă ilegal în România.

          În data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, poliţistul de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi ce executa supravegherea zonei cu ajutorul autospecialei ce funcţíonează pe principiul termoviziunii, a observat pe direcţia localităţii Mihăileni, în apropierea frontierei de stat, două persoane care după ce au abandonat două colete pe teritoriul României, s-au întors în Ucraina.

 Imediat o echipă operativă a poliţiştilor de frontieră s-a deplasat la faţa locului şi a monitorizat zona, iar în jurul orei 05.00, a observat două autoturisme care se îndreptau spre coletele abandonate.

Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru oprirea maşinilor şi au legitimat şoferii, stabilind că sunt un cetăţean ucrainean şi unul cu dublă cetăţenie, româno-ucraineană, în vârstă de 31 de ani respectiv 25 de ani. Pentru continuarea cercetărilor cele două autoturisme şi bărbaţii au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră.

Cu privire la cele constatate bărbaţii au declarant că ei au transportat ţigaretele peste frontieră pe jos, după care au intrat legal în România prin Punctul de Trecere a  Frontierei Siret cu cele două  autoturisme. Ulterior au mers în zona în care lăsaseră coletele, pentru a le recupera, moment în care au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră.

În cele două colete, în urma inventarierii au fost descoperite 2000 pachete ţigări marca Marble. Ţigaretele, în valoare de 18.222 lei şi cele două autoturisme, în valoare totală de 18.042 lei, au fost indisponibilizate la sediul politiei de frontiera în vederea continuarii cercetarilor.

Politistii de frontiera botosaneni efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabandă, cei doi cetăţeni fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

Certificat de înmatriculare fals depistat la Albiţa

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat un  cetăţean din R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare fals pentru microbuzul  pe care  îl conducea.

          În data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 15.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare intrării în ţară, Roman T., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare prezentat la control care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autenticâ, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au stabilit că acesta este fals total.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.