13 august 2022

Polițiștii de frontieră ucraineni de pe Insula Șerpilor ar putea fi în viață, după cum semnalează astăzi autoritățile ucrainene

insula serpilor
Distribuie pe rețelele tale sociale:
  Polițiștii de frontieră ucraineni de pe Insula Șerpilor ar putea fi în viață
Serviciul de Grăniceri de Stat împreună cu Forțele Armate lucrează la identificarea acestora.
„Toți polițiștii de frontieră ucraineni care apără Insula Șerpilor ar putea fi în viață”.
Acest lucru a fost raportat de departamentul de presă al Serviciului de Grăniceri de Stat.
„Presa rusă a relatat că militarii ucraineni care se aflau pe insulă, ocupată temporar de Rusia, ar fi fost trimiși la Sevastopol.
Informațiile preliminare că ar putea exista victime printre polițiștii de frontieră au venit înainte ca apărătorii să piardă legătura cu Statul Major.
Pe 24 februarie, agresorul a tras asupra insulei din nave militare și a folosit avioane de luptă asupra grănicerilor și soldaților Forțelor Armate de pe insula Zmiiny (insula Șerpilor). Conform informațiilor disponibile la acea vreme, infrastructura a fost distrusă și insula capturată.
Înainte de aceasta, inamicul a încercat în mod repetat, în zadar, să intimideze apărătorii ucraineni cu cereri de predare și a primit un singur răspuns corect – nimeni nu se va preda.
Grănicerii și luptătorii Forțelor Armate s-au apărat cu curaj, mai ales în fața mijloacelor copleșitoare de înfrângere și a forțelor inamice. „Lucrările pentru a afla soarta apărătorilor ucraineni au continuat în toate direcțiile posibile”, se arată în comunicat.
După ce a primit informații despre locația probabilă a polițiștilor de frontieră, Serviciul de Stat de Grăniceri împreună cu Forțele Armate lucrează la identificarea soldaților Ucrainei.
„Sperăm sincer că băieții se vor întoarce acasă cât mai curând posibil, iar informațiile primite la momentul atacului asupra morții nu vor fi confirmate”, se arată în comunicat.
Ocupanții ruși au capturat Insula Șerpilor din Marea Neagră pe 24 februarie. În aceeași zi, s-a știut că 13 polițiști de frontieră ucraineni au fost uciși de o lovitură cu rachete și artilerie.
A consemnat, pe baza celor mai recente informații, Ciprian Pop
foto wikipedia