Publicat: 23 Noiembrie, 2015 - 13:11
Share

Alți 55 de pomi de Crăciun au fost confiscați de polițiștii din Apuseni, în urma unui control în trafic. Până în prezent, polițiștii din Albă au confiscat peste 140 de pomi de Crăciun, tăiați ilegal. Acțiunile de control vor continua.

Activitățile de combatere a tăierilor și transportului ilegal de pomi de Crăciun au continuat și la sfârșitul săptămânii trecute.

Astfel, în după amiaza zilei de sâmbătă, 21 noiembrie, polițiștii din Vidra și Sohodol, în timp ce executau o acțiune comună de control în traficul rutier, au depistat o autoutilitară, condusă de un bărbat de 41 de ani, din comuna Vadu Moților, încărcată cu 55 de pomi de Crăciun, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente legale de proveniență și transport.

Pomii de Crăciun au fost confiscați și predați reprezentanților Ocolului Silvic Valea Arieșului, pentru valorificare, iar soferul autoutilitarei a fost sanctionat contraventional, în conformitate cu prevederile Legii 171/ 2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

Acțiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate vitezei excesive

În perioada 20-22 noiembrie, polițiștii rutieri din județul Alba au acționat pentru prevenirea accidentelor și combaterea excesului de viteză pe arterele rutiere din județ.

În cele 3 zile de acțiune, polițiștii au constatat 376 de abateri contravenționale de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, sancționate cu amenzi în valoare de 88.960, din care 314 au fost aplicate pentru viteză peste limita legală.

Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni rutiere și reținute două permise de conducere, pentru depășirea limitei legale de viteză, cu peste 50 de kilometri /oră.

Comunicat de presă - IPJ Alba