Publicat: 4 Aprilie, 2016 - 12:16

Patru experți din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au plecat ieri seară, 03 aprilie a.c., într-o misiune a Biroului European de Sprijin pentru Azil (B.E.S.A.), în Grecia, pentru o perioadă de șase săptămâni. 

Cei patru ofițeri I.G.I. vor desfășura activități specifice în domeniul azilului, respectiv înregistrarea migranților aflați în hot-spot-ul din insula Lesvos, consilierea în materie de relocare internă și aplicarea procedurilor de admisibilitate a cererilor de azil depuse în Grecia.

Misiunea se înscrie în eforturile MAI de sprijinire a demersurilor UE de gestionare a crizei migrației din Grecia. 

Solidaritatea, la nivel european, constituie un principiu de bază în activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări care a participat, în cursul anului 2015, la 32 de misiuni de sprijin operațional în alte state membre sub egida Biroului European de Sprijin pentru Azil. 

 

În urma Reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, din perioada 17-18 martie a.c., șefii de state și guverne au adoptat o serie de acțiuni și măsuri suplimentare în sprijinul Greciei. 

Ca urmare a angajamentelor asumate, România, prin Ministerul Afacerilor Interne, va contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranți din Grecia cu 60 de polițiști de frontieră, 10 experți în domeniul procedurilor de azil, 6 mijloace auto, două nave de patrulare maritimă și mijloace logistice reprezentând 50 de corturi și containere.