24 ianuarie 2022

Poliţiştii locali au aplicat 46 de sancţiuni persoanelor fizice şi juridice, în valoare totală de 33.000 lei

Stressed african businessman sit at desk hold paper letter reading bad awful negative news got fired from work. Dismissal notice, financial problems debt notification from bank, unpaid invoice concept

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Domeniul public nu e coş de gunoi!

Abandonarea şi depozitarea deşeurilor pe domeniul public este, încă, o practică întâlnită de poliţiştii locali. Unii cetăţeni preferă să ignore cu bună ştiinţă prevederile legale în privinţa gestionării deşeurilor.

Săptămâna trecută, poliţiştii locali au aplicat 46 de sancţiuni persoanelor fizice şi juridice, în valoare totală de 33.000 lei, astfel:

– 45 sancţiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 23.000 lei, aplicate persoanelor fizice şi juridice pentru- scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipienţi (saci, cutii, bidoane etc);
– o sancţiune conform OUG nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor, în valoare totală de 10.000 lei.

Pentru a evita sancţiunile, vă rugăm să nu mai aruncaţi gunoiul pe stradă, să nu mai depozitaţi sacii menajeri cu deşeuri pe domeniul public sau la colţurile străzilor iar constănţenii care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate şi în recipienţi speciali.

Semnalaţi orice fapte antisociale la numerele de telefon 0241.484.205 şi 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.