25 iunie 2022

Poliţiştii locali constănţeni desfăşoară frecvent activităţi preventiv – educative în unităţile şcolare

Rear view of large group of students raising their arms to answer the question on a class at elementary school.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Siguranţa şi educaţia copiilor reprezintă o prioritate pentru Primăria Constanţa, iar educaţia timpurie, făcută din primii ani de şcoală sau chiar de la grădiniţă, contribuie semnificativ la formarea caracterelor, precum şi la stabilitatea şi dezvoltarea socială a acestora. De aceea, poliţiştii locali constănţeni desfăşoară frecvent activităţi preventiv – educative în unităţile şcolare din municipiu.

Zilele trecute, poliţiştii locali s-au întâlnit cu elevii de la Şcoala Gimnazială nr.8. Cei mici au aflat de la poliţişti ce reguli de circulaţie trebuie să respecte pe drumul către şcoală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificaţia semnelor de circulaţie.

De asemenea, absenteismul şcolar, delicvenţa juvenilă şi răspunderea minorilor au fost teme prezentate de poliţiştii locali şi care au captat atenţia micuţilor elevi.

Întreaga activitate a fost interactivă, cu exemple de bune practici, sfaturi pentru elevi, dar şi pentru profesori.

Pe lângă regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte atunci când sunt pietoni, poliţiştii locali le-au vorbit elevilor şi despre cum pot gestiona anumite situaţii cu care se confruntă: violenţa în şcoală, modul de apărare în faţa unui agresor, precum şi repercursiunile care pot veni în urma unui act de violenţă.

Direcţia Generală Poliţia Locală desfăşoară permanent acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi securitate publică în zona unităţilor de învăţământ, pentru a preveni şi combate delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor.

Vă rugăm să semnalaţi orice fapte care contravin legislaţiei în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 şi 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Sursa foto: Pixabay