19 ianuarie 2022

Poliţiştii locali vor ridica 52 de vehicule fără stăpân sau abandonate pe domeniul public

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Pentru a elibera străzile şi trotuarele de vehiculele abandonate pe domeniul public, primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a semnat o nouă dispoziţie prin care vehiculele menţionate vor fi ridicate şi transportate în parcul de maşini abandonate. Astfel, începând de luni, poliţiştii locali vor ridica 52 de vehicule fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al oraşului şi le vor transporta în parcul de maşini al municipalităţii.

Eliberarea domeniului public de aceste vehicule (33 abandonate şi 19 fără stăpân) care afectează imaginea oraşului este finalul unei acţiuni de durată a poliţiştilor locali. Mai exact, după apelul constănţenilor care anunţă existenţa unor maşini abandonate în diferite zone ale oraşului şi a verificărilor poliţiştilor locali, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea şi depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliţiei Locale.

Menţionăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele au trebuit să îndeplinească cumulativ condiţiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv să fi stat cel puţin 6 luni nemişcate pe domeniul public, să le lipsească elemente de caroserie, lipsă sistem de iluminare-semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte şi alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungantă a vehiculului.

Facem apel la constănţeni ca în cazul în care au cunoştinţă despre existenţa unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcţia Generală Poliţia Locală la numărul de telefon 0241.484205.

Totodată, persoanele care au cunoştinţă despre deţinătorii legali ai vehiculelor enumerate în tabelul ataşat sunt rugate să contacteze reprezentanţii Direcţiei Generale Poliţia Locală de luni până vineri în intervalul orar 06.00-22.00 la următoarele numere de telefon: 0799606148/ 0799606159.

Biroul relaţii internaţionale şi comunicare al Primăriei Municipiului Constanţa