8 octombrie 2022

Poliţiştii pun în aplicare 65 de mandate de aducere pentru audieri, într-o cauză de camătă şi şantaj

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În această dimineaţa, poliţişti din cadrul structurilor operative ale Poliţiei Române efectuează 11 percheziţii în judeţul Satu Mare, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj. Totodată, poliţiştii pun în aplicare 65 de mandate de aducere a persoanelor bănuite la sediul Poliţiei, pentru audieri.

Principalele misiuni ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost asigurarea unui climat normal de siguranţă publică, prevenirea accidentelor grave, desfăşurarea eficientă a controlului în punctele de trecere a frontierei şi a intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

Personalul structurilor operative a intervenit, joi, la 3.669 de evenimente, 2.220 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.449 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliţie, la nivel naţional, au fost semnalate 802 de posibile infracţiuni, peste 21.5 % dintre acestea fiind din oficiu.

Pentru 68 de persoane s-au dispus, joi, măsuri preventive în baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru. Totodată, în urma investigaţiilor desfăşurate de poliţişti din structurile specializate au fost identificaţi 45 de autori în 54 de dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

Poliţiştii şi jandarmii aflaţi în executarea misiunilor specifice au prins în flagrant 134 autori de infracţiuni care au săvârşit 145 de fapte penale.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii au depistat 14 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Pe parcursul misiunilor desfăşurate, în ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.100 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.8 milioane de lei.

Poliţiştii rutieri au continuat şi în cursul zilei de ieri acţiunile care au vizat menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie. În urma abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 626 de permise de conducere şi au retras 293 de certificate de înmatriculare.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 148 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 28 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, au aplicat 587 sancţiuni contravenţionale în valoare de 213.500 de lei.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 2 persoane.

Pentru punerea în aplicare a măsurilor de autoprotecţie de către populaţie, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, au fost emise 12 „RO-ALERT”.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.353 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 31.220 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 887 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 39.5 %.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 24.611 de mijloace de transport şi 92.902 de persoane, dintre care 8.964 de cetăţeni ucraineni.

Angajaţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie pentru a se asigura că românii vor petrece acest sfârşit de săptămână în siguranţă, fără incidente care să tulbure grav ordinea şi liniştea publică

Pentru că multe persoane vor alege ca destinaţie de week-end litoralul românesc, recomandăm conducătorilor auto să conducă prudent, să nu bruscheze comenzile vehiculelor şi să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Pietonilor le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă, să traverseze doar prin locurile marcate corespunzător şi numai după ce s-au asigurat că nu există nici un pericol.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Sursa foto MAI