5 februarie 2023

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.974 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,7 milioane de lei

Handsome young man gets upset over getting the parking ticket

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă.

Structurile MAI au intervenit la 3.901 evenimente, 2.582 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.319 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 750 de posibile infracţiuni, aproape 24% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 32 de persoane.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 12 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Duminică, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 178 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 196 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri intensificat acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi au reţinut 744 de permise de conducere (din care 147 pentru consum de alcool şi 17 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise), fiind retrase şi 293 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.974 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,7 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.107) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 64 pentru stingerea de incendii şi 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 5 misiuni aero-medicale, fiind salvate 4 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 109.353 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 18 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 38,9%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 17.890 de mijloace de transport şi 66.862 de persoane, dintre care 7.052 de cetăţeni ucraineni.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Sursa foto Pixabay