Publicat: 5 Noiembrie, 2020 - 17:00
Share

Tot mai multe bresle încep protestele. Joi, polițiștii protestează în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne. Aceștia au venit însoțiți de copii, pentru că cer guvernului acordarea indemnizației de 75% pentru părinții care stau acasă, dar și un spor de risc, pentru că sunt în linia întâi a luptei anticovid. Facilitățile prevăzute de lege nu li se aplica și lor, spun sindicaliștii.

La protestul polițiștilor participă sindicatul Europol. Ei au venit însoțiți de copii, dar aceștia nu au rămas mult timp la manifestație. Oamenii legii au adus cu ei un sac de jucării pe care le-au așezat pe treptele ministerului. Polițiștii au autorizație pentru a protesta până la ora 13.00.

De la ora 14, este rândul medicilor și personalului medical să protesteze, de data asta în fata sediului Guvernului. Acordarea unui spor de 30% pentru combaterea epidemiei se afla printre revendicări.

Personalul din sănătate mai cere și creșterea salariului de baza, dar și accesul la toate informațiile relevante privind impactul COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate.

Aceștia spun că vor protesta în ziua de joi a fiecărei săptămâni, până vor primi răspuns la solicitările lor.