Publicat: 21 August, 2015 - 09:33
Superiorii lui schimbă regulile şi înăspresc pedepsele

Gheorghe Ionescu, polițistul lovit de milionarul turc, a murit vineri, în jurul orei 7.00, la Spitalul Floreasca.

Ionescu a ajuns pe 2 august la Spitalul Floreasca după ce afaceristul turc Abdulah Atas l-a izbit în plin cu maşina după care a fugit de la locul accidentului.

Incidentul s-a întâmplat în timpul unei razii, în Sectorul 1 al Capitalei.

 

Accidentul s-a produs pe 2 august în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat, l-a lovit, acesta a rămas pe capotă aproximativ 400 de metri, apoi a căzut pe carosabil.

După accident, bărbatul a fugit şi a intrat cu maşina într-un parapet.

Polițistul a fost vizitat joi de Raed Arafat și ministrul de Interne, Gabriel Oprea, aceștia încercând să afle dacă starea pacientului este mai bună, pentru a putea fi transferat la o clinică din Israel.

Arafat a precizat joi că starea polițistului este proastă, acesta aflându-se în comă indusă.

Mai mult de atât, polițistul avea probleme cu pancreasul și a suferit mai multe intervenții medicale.

Milionarul turc Abdullah Ataș care a provocat accidentul a fost audiat luni la Parchet. Afaceristul a fost arestat preventiv, pe 3 august, de Tribunalul Bucureşti pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului.  

Gheorghe Ionescu a fost unul dintre cei mai apreciați agenţi de la Brigada Rutieră. În 2013, a întocmit cele mai multe dosare şoferilor care au consumat alcool şi s-au urcat apoi la volan. Un exemplu este incidentul din luna februarie, tot de acum 2 ani, când politistul, aflat în timpul liber, a observat un şofer băut care s-a urcat la volan şi a demarat în trombă. Agentul a anunţat incidentul colegilor săi şi l-a urmărit pe şofer cu mașina personală. Cu ajutorul său, un echipaj de politie a reușit în cele din urmă să îl prindă pe conducătorul auto.