Publicat: 28 Martie, 2013 - 13:36
Share

Nimic nu poate depăşi, la polo sau în oricare altă disciplină sportivă, încrâncenarea şi tensiunea unui derby între Steaua şi Dinamo, cele mai puternice şi mai galonate cluburi din istoria sportului cu mingea pe apă din România, cele două echipe urmând a disputa un meci sâmbătă, 30 Martie, de la ora 11.00, în bazinul de la Floreasca, în cadrul Campionatului Naţional de Juniori I, partidă ce va fi transmisă În direct şi în exclusivitate la TVH 2.0.
 
Acest meci al tinerilor poloişti vine în condiţiile în care România a urcat pe poziţia a şasea la ultima ediţie a Campionatului Mondial al Juniorilor de la Perth, Australia (2012), o performanţă aproape imposibil de atins în alte discipline sportive şi la care au contribuit numeroşi sportivi de la Steaua şi Dinamo. Echipele de "seniori" ale tuturor cluburilor cu mare tradiţie - Dinamo, Steaua, Rapid şi altele - sunt actualmente alcătuite în mare parte din jucători sub 20 ani sau chiar mai tineri, sub 17 ani, pe care telespectatorii au mai avut ocazia să îi urmărească la TVH 2.0. Un exemplu recent este cel al cunoscutului poloist dinamovist David Bota, care va fi prezent şi el la marea confruntare oficială din 30 martie, cel ce la doar 13 ani a evoluat deja în echipa de seniori a clubului său, debutând într-un meci din Superligă împotriva Rapidului şi stabilind un adevărat record mondial de tinereţe la acest nivel! Cel care l-a selecţionat pentru a juca la ”seniori” a fost chiar tehnicianul Viorel Rus, fostul celebru internaţional, antrenorul lui Dinamo, dar şi al echipei naţionale de juniori la C.M. din Australia.
Juniorii echipelor de polo Steaua şi Rapid promit să ofere un meci de zile mari, ţinând cont atât de rivalitatea eternă dintre cele două cluburi, cât şi de valoarea aproximativ egală a celor două loturi. În clasamentul Superligii, echipele de seniori ale cluburilor Steaua şi Dinamo ocupă poziţia a doua şi respectiv a treia, lider fiind echipa CSM Digi Oradea.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung care are la bază ideea de upgradare a României.
 
Autor: Călin Angheluţă