2 iulie 2022

Polonezii au numit retragerea din Afganistan o rușine pentru SUA și NATO

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cititorii Wirtualna Polska au comparat retragerea SUA din Afganistan cu fuga șobolanilor de pe o navă care se scufunda

Portalul Wirtualna Polska a publicat un comentariu al jurnalistului Michal Gozior cu privire la exacerbarea situației din Afganistan pe fondul retragerii trupelor americane din țară.
După cum se spune în articol, rămâne de analizat, in continuare, „amploarea umilinței americanilor”, în timp ce Polonia va putea în curând să vadă consecințele acestor evenimente la granița sa.

„Cel mai important lucru este iminenta catastrofă umanitară. De când talibanii au lansat ofensiva, 400.000 de afgani și-au pierdut casele <…> Drama afganilor va deveni drama Europei A izbucnit criza „, scrie autorul.

Publicația a provocat un răspuns activ din partea cititorilor în comentarii.
„Rușine SUA și NATO ! Mii de tineri au murit, iar acum fug ca niște șobolani de pe o navă care se scufundă”, și-a exprimat opinia un cititor.
„În cazul oricărui conflict, Polonia se poate baza doar pe ea însăși, istoriei îi place să se repete”, a scris un anume Wniosek.
„Dealerii de arme au câștigat bani și, ca de obicei, au suferit civili nevinovați. Rușine pentru America. Nu avem nevoie de astfel de aliați”, a spus Boby.
„Se pune întrebarea: poate cineva, după un alt eșec, să ia în serios potențialul militar al Statelor Unite? A doua întrebare se referă la poziția noastră în contextul amenințărilor emanat din est și al asistenței din partea aliaților. Vor rămâne sau vor decide să fugă repede? ” – a întrebat Tarantula 66.

„Soldații noștri au murit degeaba în Afganistan. A fost in zadar, pot spune cei care au fost răniți acolo. Cea mai mare armată din lume fuge din Afganistan, din fața unor păstori și a talibanilor. Nu prima dată când dezlănțuie un război și apoi fug cu lașitate”, – a subliniat Joga.
„Așa se termină plantarea valorilor și democrația cu ajutorul tancurilor și bombardierelor. SUA și (președintele Joe – Ed.) Biden s-au compromis complet. Sute de miliarde de dolari ai contribuabililor americani au fost cheltuiți pentru contingente militare, dar nu a funcționat. Ne pare rău pentru soldații care au murit în timpul acestei ocupații fără sens și bani, dar politicienii nu vor răspunde pentru greșelile lor „, a adăugat Grzegorz.
Redactor Ciprian Pop