Publicat: 5 Octombrie, 2019 - 08:00
Share
Diaspora poloneză numără 10 milioane de persoane

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri presei că şi-a dat oficial acordul pentru intrarea Poloniei în Programul Visa Waiver al SUA, relatează Reuters şi DPA.

Luna trecută, Trump a anunţat că va acorda Poloniei acces la Programul Visa Waiver al Departamentului de Stat, care le permite cetăţenilor din ţările participante să călătorească în SUA în scopuri turistice sau de afaceri până la 90 de zile fără viză.

„Sunt foarte încântată că, în curând, cetăţenii polonezi vor putea să călătorească în SUA pentru turism şi afaceri fără vize”, a postat pe Twitter ambasadoarea SUA în Polonia, Georgette Mosbacher, la scurt timp după ce decizia a fost anunţată.

„Este un pas important în continuarea dezvoltării legăturilor economice, de securitate, culturale şi de la om la om între naţiunile noastre”, scrie Casa Albă într-un comunicat. Decizia trebuie însă să fie aprobată de Departamentul Securităţii Interne, potrivit Casei Albe.

Polonia încearcă de mult timp să intre în Programul Visa Waiver. Circa 10 milioane de polonezi trăiesc în SUA, reprezentând una dintre cele mai importante minorităţi etnice din această ţară, notează Reuters.

În cadrul declarației comune adoptată de președinții Trump și Iohannis în  cadrul vizitei pe care acesta din urmă a făcut-o la Washington în  luna august, referirea privind ridicarea vizelor pentru români nu conținea un termen precis la care aceasta ar avea loc. 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: