6 iulie 2022

Polonia a declarat trei diplomați ruși „persona non grata”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Potrivit Ministerului de Externe polonez, „baza unei astfel de decizii a fost încălcarea condițiilor de statut diplomatic de către aceste persoane”.

Ministerul de Externe al Poloniei l-a convocat pe ambasadorul rus
Presa de la Moscova si deputați din Duma, semnalează in cursul serii, ca „prin expulzarea diplomaților ruși, Polonia acționează ca un vasal al Statelor Unite” si ca „Polonia va primi un răspuns dur la anunțul diplomaților ruși persona non grata”

La 15 aprilie 2021, ambasadorul Federației Ruse în Republica Polonia a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe de la Varșovia. Ambasadorului i s-a prezentat o notă diplomatică care conține informații despre declararea a trei diplomați ai ambasadei ruse la Varșovia ca persona non grata.

Potrivit Ministerului de Externe polonez, „baza unei astfel de decizii a fost încălcarea condițiilor de statut diplomatic de către aceste persoane”, precum și presupusele „acțiuni în detrimentul Republicii Polonia”.

„Polonia este pe deplin solidară cu deciziile luate de Statele Unite la 15 aprilie 2021, care se referă la politica față de Rusia. Adoptate împreună, deciziile aliate convenite sunt cel mai corect răspuns la acțiunile neprietenoase ale Federației Ruse”, a semnalat Ministerul de Externe a declarat într-un comunicat.

Anterior, atașatul de presă al misiunii diplomatice ruse la Varsovia, Vladimir Aleksandrov, a confirmat corespondentului TASS in Capitala poloniei informațiile despre convocarea ambasadorului rus, Serghei Andreev, la Ministerul de Externe. Ambasada nu a comentat încă această situație pe site-ul său.

Redactor Ciprian Pop