24 octombrie 2021

Pompierii au intervenit pentru stingerea a 61 incendii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga ţară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona Bucureşti-Ilfov (310), urmată de judeţele Cluj (53), judeţul Hunedoara(49) şi judeţul Timiş(44).

În afara acestor situaţii, pompierii au intervenit pentru stingerea a 61 incendii, 3 misiuni de descarcerare, precum şi în alte 202 de intervenţii în sprijinul comunităţilor.

O intervenţie relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în judeţul Hunedoara, unde salvatorii au fost solicitaţi să intervină în cazul unui accident rutier produs între un autotren şi un autoturism, pe DN68, în localitatea Sarmizegetusa. Ajunşi la locul evenimentului , pompierii au constatat că accidentul s-a soldat cu 3 victime. Din nefericire, 2 dintre acestea au decedat pe loc din cauza impactului puternic, iar cea de-a 3 persoană a fost asistată medical la faţa locului, fără a fi necesar transportul la o unitate spitalicească.

O altă intervenţie care a presupus atenţie sporită din partea salvatorilor a fost şi misiunea de stingere a unui incendiu izbucnit la acoperişul unui case, din localitatea Lunca, judeţul Alba. La faţa locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. Ajunşi la locul incidentului, colegii noştri au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 200mp. Datorită intervenţiei prompte a salvatorilor, incendiul a fost localizat şi lichidat în scurt timp, eliminând astfel posibilitatea propagării flăcărilor la vecinăţi. În urma acestui eveniment nu s-au înregistrat victime.

Pompierii rămân la datorie pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile pot fi obţinute prin intermediul platformei naţionale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.