7 decembrie 2021

Pompierii din întreaga ţară au acţionat pentru gestionarea a 4.077 de intervenţii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În ultimele trei zile, pompierii din întreaga ţară au acţionat pentru gestionarea a 4.077 de intervenţii. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenţei medicale de urgenţă (3.432 cazuri SMURD).

În afara acestor situaţii, echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 162 de incendii, la 11 misiuni de descarcerare, precum şi în alte 472 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere/asanare muniţie neexplodată, accidente/incidente din domeniul CBRN.

Misiuni relevante:

O misiune relevantă, din cursul zilei de vineri, a fost cea din judeţul Teleorman, atunci când pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru căutarea unui bătrân, de aproximativ 89 de ani, posibil înecat în râul Tecuci, pe raza comunei Dobroteşti. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de lucru Dobroteşti, cu o autospecială de stingere ce are în dotare şi accesoriile necesare derulării misiunilor de căutare-salvare, o barcă de salvare din cadrul Detaşamentului Alexandria şi un echipaj medical al SAJ Teleorman. Persoana a fost găsită în apropierea malului, în zona unde avea câteva articole de îmbrăcăminte, a fost scoasă pe uscat de către salvatori, însă, din nefericire, aceasta nu mai prezenta semne vitale.

O altă misiune, care a presupus atenţie sporită din partea colegilor noştri, a fost şi cea de salvarea a două persoane, victimele unui accident rutier produs în judeţul Ialomiţa, sâmbătă după-amiaza. La locul evenimentului, pompierii s-au deplasat cu o autospecială de intervenţie, o autospecială pentru descarcerare, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă SAJ Ialomiţa-substaţia Urziceni. Victimele au fost monitorizate la locul intervenţiei, ulterior una dintre acestea a fost preluată de echipajul SAJ, iar cealaltă de către echipajul SMURD, fiind transportate la Spitalul Municipal Urziceni, pentru investigaţii medicale suplimentare.

Una dintre intervenţiile relevante, din cursul zilei de duminică, a fost cea din judeţul Mehedinţi, unde trei echipaje de pompieri din cadrul Staţiei Strehaia au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, la un accident rutier, produs pe DN 6, în localitatea Stângăceaua. La sosirea forţelor operative, două persoane se aflau blocate în interiorul celor două autoutilitare implicate în accident. Pompierii militari au acţionat de urgenţă pentru extragerea victimelor, acestea fiind predate, în stare de conştienţă, echipajelor medicale SMURD şi SAJ. O a treia victimă implicată în accident, un minor, a necesitat îngrijiri din partea echipajelor medicale. Toate cele trei victime au fost transportate la Centrul de Primiri Urgenţe Filiaşi. Pompierii au asigurat şi măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului, prin deconectarea bornelor de la acumulatorii celor două autovehicule.

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a gestiona, în cel mai scurt timp, misiunile de acordare a măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate, precum şi toate celelalte solicitări primite din partea cetăţenilor.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.