Publicat: 1 Septembrie, 2015 - 12:46

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă aduce un ultim omagiu colegului – sublocotenent post-mortem Marius Daniel FRIPIS din cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa Oraş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, plecat dintre noi mult prea devreme, în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu izbucnit într-o locuinţă din municipiul Constanţa.
Astăzi, 01 septembrie a.c., pompierii militari îşi conduc pe ultimul drum eroul, sublocotenent post-mortem Marius Daniel FRIPIS, decedat la datorie sâmbătă, 29 august a.c. Alături de familia îndoliată, de colegii îndureraţi şi alte persoane care au dorit să îi aducă un ultim omagiu eroului pompier, salvatorii constănţeni organizează un ceremonial militar şi religios de cinstire a celui care le-a fost camarad şi frate de Armă, dar care a părăsit, această lume, fulgerător.
La ora 13.00, pentru pompierii români, timpul se va opri în loc, preţ de un minut. Puţin pentru o viaţă, dar o eternitate pentru recunoştinţa ce o purtăm colegilor noştri decedaţi la datorie.
Pentru profesionalismul şi devotamentul de care a dat dovadă salvatorul de vieţi în numeroasele  intervenţii pe care le-a gestionat,  pe platourile fiecărei subunităţi de pompieri din ţară a fost ţinut un moment de reculegere, timp în care semnalele luminoase şi sirenele autospecialelor de intervenţie i-au dat onorul fostului comandant de echipaj.
Ieri, din ordinul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne GABRIEL OPREA, eroul pompier a fost avansat, post-mortem, la gradul de sublocotenent, şi tot la propunerea acestuia, Preşedintele României a semnat decretul de acordare a Ordinului Bărbăţie şi Credinţă  în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.
De asemenea, din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Detaşamentul de Pompieri Constanţa - Oraş îi va purta numele, păstrând peste timp, amintirea vie a celui care a fost pompierul salvator Marius Daniel FRIPIS.