Publicat: 10 Iulie, 2015 - 08:43

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara că nu a fost de acord cu ordonanța privind majorarea indemnizațiilor demnitarilor de la 1 august și că miercuri, 15 iulie, o va întoarce în parlament.

Ponta a spus că Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, o ordonanţă prin care majorarea indemnizaţiilor demnitarilor va fi amânată până la aprobarea noii Legi a salarizării unitare a bugetarilor.

”Ordonanța cu salariile demnitarilor, eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demnitarii trebuie să fie bine plătiți dar odată cu legea salarizării. Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul Iohannis și Oprea în absența mea. Revin la decizia mea și miercuri vom adopta alta. Nu se măresc salariile la președinte și prim ministru decât odată cu bugetarii. Așa am fost informat ieri, cred că cel mai corect e să amânăm intrarea în vigoare și să amânăm până la creștrerea salariilor bugetarilor”, a declarat premierul, la B1TV.

Premierul Victor Ponta scrie, vineri dimineaţă, pe Facebook, că nu a fost de acord cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor.

”Ordonanţa cu salariile demnitarilor - eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demnitarii trebuie să fie bine plătiţi, dar odată cu Legea salarizării. Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul Iohannis şi Oprea în absenţa mea. Dar revin la decizia mea şi miercuri vom adopta alta. Nu se măresc salariile demnitarilor decât odată cu bugetarii”, scrie Ponta pe Facebook.