Publicat: 6 Decembrie, 2012 - 17:47
Share


Premierul Victor Ponta consideră că prin declaraţia privind Schengen Traian Băsescu a făcut campanie împotriva României şi a catalogat acest gest unul "incalificabil, josnic" şi "un semn de maximă iresponsabilitate".

"Domnul preşedinte, în propaganda sa politică, totuşi îşi bate joc de România. E greu de găsit un om mai iresponsabil. Am înţeles că dânsul face campanie împotriva USL, e dreptul lui, deşi, sigur, preşedintele nu ar trebui să facă campanie, dar să faci campanie împotriva României mi se pare un gest absolut incalificabil, josnic, din partea domnului Băsescu", a declarat premierul.

"El a cerut să nu fim primiţi în Schengen, sperând probabil, nu ştiu, că o să pierdem alegerile. Am discutat foarte clar, şi la primul consiliu JAI de anul viitor, şi intrarea României şi Bulgariei, întâi cu frontierele aeriene şi maritime, şi apoi şi cele terestre, va fi în ordinea de zi şi dacă domnul Băsescu nu se mai opune o să şi intrăm în Schengen. E absolut josnic ca tu să faci propagandă împotriva ţării sale", a mai menţionat Ponta.

"Vreau să spun de la început o mare minciună pe care a spus-o domnul Băsescu ieri (n.r. - miercuri), că toată lumea va pierde 25%. Nu! România pierde din cauza Guvernului Boc şi a lui Băsescu 25% din banii alocaţi pe POSDRU, dar, după aceea, cu audit la fiecare program în parte, şi numai cei care au încălcat regulile pierd banii. Cei care au respectat toate regulile nu pierd niciun ban din program. (...). Să faci în calitate de preşedinte campanie împotriva intrării României în Schengen, împotriva deblocării fondurilor europene, mi se pare un semn de maximă iresponsabilitate. Nu ştiu ce are în minte domnul Băsescu de luptă împotriva României doar pentru că România nu-l mai vrea pe el" a încheiat liderul PSD.