Publicat: 7 Ianuarie, 2014 - 13:30
Share

Premierul Victor Ponta a cerut, la începutul ședinței de guvern, miniștrilor Energiei Constantin Niță și Justiției, Robert Cazanciuc, să prezinte memorandumul privind Rompetrol pentru a putea fi adoptat.

"Domnul Niță, în baza deciziei Curții Constituționale, care și-a schimbat opinia, dar de aia e Curte Constituțională, vă rog împreună cu Ministerul Justiției să veniți cu memorandumul privind Rompetrol. Eu vreau să salvăm locurile de muncă de la Rompetrol, vreau să salvăm unul dintre principalii contributori la bugetul public și vreau să ne salvăm imaginea României, că ne respectăm investitorii, nu îi gonim din motive pur politice și populiste. Veniți, adoptăm în Guvern cum a zis Curtea Constituțională și mergem mai departe în acest sens", a spus Ponta.

În 2013, Curtea Constituțională a României a stabilit că legea prin care a fost aprobat memorandumul de înțelegere semnat de Rompetrol și statul român nu respectă principiile constituționale privind claritatea și previzibilitatea actelor normative.