Publicat: 28 Iunie, 2012 - 18:14
Share

Jurnaliștii străini i s-au adresat premierului Victor Ponta, Joi, la Consiliul European, cu formula "mister president".

În momentul În care a ajuns la sediul Consiliului European Și a coborât din mașină, jurnaliștii străini i-au strigat lui Ponta:

 "Vă rugam, o întrebare, domnule președinte". Ponta le-a raspuns zâmbind: "Nu sunt presedintele", după care s-a îndreptat catre jurnaliștii români pentru o scurtă declarație.

La sesizarea preşedintelui, Curtea Constituţională a decis, Miercuri, că Traian Băsescu este cel care trebuie să reprezinte România la Consiliul European, în calitatea de şef al statului. Judecătorii au mai stabilit că acest atribut poate fi delegat premierului, dacă şeful statului decide să îi dea un mandat în acest sens.
 
În pofida deciziei Curţii, premierul a anunţat că va merge la Bruxelles, fără a face însă public programul acestuia. Pe site-ul Consiliului European este trecut numele lui Ponta,  în condiţiile în care MAE a transmis săptămâna trecută componenţa delegaţiei române, cu premierul în fruntea listei.

"Este prima dată în 8 ani de exercitare a funcţiei când sunt împiedicat să-mi exercit atribuţiile constituţionale", şi-a început preşedintele Traian Băsescu discursul de Joi, de la Cotroceni, pe tema reprezentării României la Bruxelles, după ce, Miercuri, Curtea Constituţională a decis că el trebuie să meargă la summitul Consiliul European.