Publicat: 26 Noiembrie, 2012 - 15:10
Băsescu a mai numit procurori cu aviz negativ de la CSM, respectiv pe Laura Codruţa Kovesi


Premierul Victor Ponta a declarat, Luni, că audierea celor propuşi de ministrul Justiţiei pentru DNA şi Parchet a fost o "mascaradă", informând că că şeful statului Traian Băsescu  a mai numit procurori cu aviz negativ de la CSM, respectiv pe Laura Codruţa Kovesi.

"Doamna ministru a făcut două propuneri, într-o audiere mascaradă au fost respinse, preşedintele trebuie să se pronunţe. Am auzit că nu poate să numească domnul preşedinte pe cineva la care CSM a dat aviz negativ, şi am zis «Ei, aş... Dar doamna Kovesi a avut aviz negativ»", a susţinut Ponta.

El a fost completat de preşedintele PNL, Crin Antonescu: "Nu era CSM-ul bun atunci".

"Atunci era CSM-ul rău, acum e CSM-ul bun..", a continuat premierul, precizând ironic că se aşteaptă să fie anchetat de inspecţia judiciară a CSM pentru aceste declaraţii.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ, Joi, numirea lui Ioan Irimie şi a lui Tiberiu Niţu la conducerea DNA, respectiv în funcţia de procuror general, ambii înregistrând cinci voturi "împotrivă" şi unul favorabil, acesta aparţinând ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru.

Avizul CSM este consultativ, decizia finală aparţinând şefului statului.