Publicat: 24 Aprilie, 2013 - 17:39
Share

Premierul Victor Ponta a inaugurat miercuri expoziţia filatelică "Lumea într-un timbru", de la Strasbourg, dedicată aniversării a două decenii de la aderarea României la Consiliul Europei (CoE).

"Este un privilegiu pentru mine să fiu la CoE la marcarea a 20 de ani de la aderarea României. Pur şi simplu sunt o persoană foarte norocoasă, pentru că acum 20 de ani tocmai îmi începeam studiile de Drept şi nu mi-am imaginat niciodată că voi lua parte la această aniversare. Vreau să exprim recunoştinţa ţării mele pentru rolul personal al preşedintelui şi al secretarului general ai CoE, precum şi al instituţiei în democratizarea şi modernizarea României. (...) Aş avea un gând cald pentru toţi reprezentanţii români în CoE, reprezentând toate forţele politice din România. Ei mi-au oferit astăzi un simţ al solidarităţii, de care România are foarte mare nevoie. Sper să mă întorc acasă şi să pun această solidaritate în serviciul ţării", a declarat Victor Ponta, miercuri.

La eveniment a participat şi secretarul general al CoE, Thorbjorn Jagland care a vorbit despre evoluţia poporului român în ultimii 20 de ani. După discursuri premierulVictor Ponta a dezvelit panoul cu imaginea mărită a timbrului aniversar.