Publicat: 2 Iunie, 2016 - 09:14
Share

Premierul Victor Ponta, care a demisionat din funcţia de prim ministru după tragedia din Colectiv, în noiembrie 2015, a declarat, miercuri seara, într-o emisiune TV,  că s-a simţit bine departe de răspunderea politică, însă a arătat că problemele existente l-au făcut să revină în prim plan, pentru a împiedica "prosteala" poporului pe principiul "hai să nu votăm PSD".

"Lucrurile merg foarte prost în ţară. Am hotărât să nu mă dau bătut, să mă lupt cu prosteala asta care ni se serveşte de fiecare dată la alegeri. Asa ne-am făcut şi cu Băsescu preşedinte, că au spus unii să iasă oricine, dar nu PSD. Cât a fost PSD la guvernare, au dus-o şi românii bine, şi şmecherii ăatia care spun «nu-i bun Băsescu, nu-i bun Iohannis, dar hai să nu votăm PSD». De ce trebuie să votăm mereu invers decât cum ne e bine? E jale în ţară. La cum arată acum cifrele, 2017 poate să fie un an la fel de rău ca 2010", a declarat Victor Ponta, la România TV.

Fostul premier a subliniat că România riscă să aibă un deficit bugetar foarte mare în 2016 şi a precizat că exemplul cel mai bun pentru incompetenţa "guvernului domnului Iohannis" este cel al legii salarizării bugetarilor, al cărei eşec a scos miercuri în stradă mii de profesori care au cerut demisia Executivului.

"Eu zic că se strigă prea târziu demisia. Anul trecut, tot în România, tot cu aceiaşi oameni, tot cu aceste lucruri, am plătit salarii mai mari personalului medical şi în educatie cu 25%, am redus TVA şi am terminat cu deficit 0.5. Acum tot aud «nu sunt bani». Dar unde au disparut banii? Tot ei au publicat datele pe 2015 apropo de creştere economică, de deficit bugetar, de investiţii. Eu nu vreau să vorbesc de cât de buni am fost noi şi cât de răi sunt ceilalţi. Eu vreau să arăt ce rău va fi 2017 dacă nu se apucă de guvernare. Anul trecut au fost 5 miliarde de euro fonduri europene; anul asta - ZERO. Am văzut 7% din PIB investiţii, anul asta zero. După primul trimestru în 2015 excedentul era de 6 mmiliarde de RON, ca de-aia am putut face rectificare pozitivă; acum este 130 milioane RON. Singurul lucru care a mai mers a fost faimosul PNDL, pornit de Dragnea, e singurul program care mai merge anul asta", a mai spus Victor Ponta.

"O să sărim în 2016 de 3% din PIB deficit", a adăugat fostul premier.