Publicat: 29 Septembrie, 2015 - 11:33
Share

Premierul Victor Ponta a declarat că moțiunea de cenzură depusă de Opoziție nu conține niciun fel de critică la adresa actului de guvernare.

"Astăzi trebuia să mă aflu în fața dvs. conform prevederilor constituționale pentru o moțiune de cenzură. Din păcate, cred că este datoria inițiatorilor de a lămuri ce anume se întâmplă astăzi, pentru că, dincolo de o serie de jigniri, invective, cu care de altfel m-am obișnuit, nu există în fața dvs. niciun fel de critică adusă actului de guvernare, nu există niciun fel de opinie a Opoziției despre cum se desfășoară actul de guvernare și, bineînțeles, nu există nicio soluție în cazul improbabil în care moțiunea ar trece. Cred că este o confuzie stârnită în rândul Parlamentului și nu doar de inițiatori, este nevoie de lămuriri și pentru oamenii aduși cu autobuze în față, în ploaie. Probabil că ei credeau că vin să protesteze împotriva celor care le-au tăiat pensiile și salariile, însă, să fiu sincer, nici domnul Blaga nu mai e ce a fost odată, sunt mai mulți jandarmi și jurnaliști decât protestatari. Asta e. Timpul ne marchează pe toți. (...) Vreau să vă dau un citat de ieri cu care sunt cu totul de acord și nici colegii de la PDL—PNL nu pot să-l contrazică: 'economia României beneficiază de avantaje importante, creștere economică susținută, stabilitate financiară și monetară, datorie publică redusă, forță de muncă bine pregătită, numeroase resurse, România reprezintă un element de stabilitate pentru întreaga regiune', a spus ieri președintele Iohannis investitorilor americani. Așa e și din acest motiv trebuie să continuăm în această direcție pe care o prezentăm cu toții partenerilor internaționali", a spus Ponta, în plenul Parlamentului.

"Cred că intenția PNL-PDL de a se ascunde mereu în spatele procurorilor, de a aștepta ca aceștia să facă opoziție în locul lor este o intenție profund greșită, care nu are legătură cu principiile democratice. Cred în continuare că în Parlament trebuie să se facă politică și nu justiție și în justiție trebuie să se exercite doar drepturile și libertățile fundamentale și responsabilitățile în fața judecătorilor", a mai spus premierul, de la tribuna Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură.