Publicat: 11 Decembrie, 2012 - 11:49
Share

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că PSD şi UNPR vor fuziona, formind un singur grup parlamentar care va avea 221 de mandate.  PC va forma singur grup parlamentar, având 21 de mandate, iar PNL va avea 147 de mandate.

"În primul Comitet Executiv vă voi propune, în urma negocierilor pe care le finalizăm în aceste zile, fuziunea cu UNPR. Vom avea un singur grup parlamentar.  Vreau să existe, aşa cum a fost în toate vremurile bune, partidul de centru-stânga al României e PSD, iar ideea de unitate cred că merită şi preţurile pe care o să le plătim aşa, mai cu inima îndoită, dar trebuie să gândim pentru viitor", a declarat Ponta, Marti, la BPN al PSD.

 “Grupul PSD, care include şi parlamentarii UNPR – noi de altfel vom şi fuziona, cele două partide – deci grupul social-democrat are 221 de parlamentari. Sunt foarte mândru pentru că este cel mai bun rezultat obţinut de PSD. Grupul PNL va avea 147, care iarăşi cred că este cel mai bun rezultat din istoria PNL”, a spus Ponta, luni seară, la emisiunea “Ultima Oră”, de la România TV.
 
Ponta a mai spus că UDMR va avea 27 de mandate, ARD - 80, PPDD - 68.


"Uniunea Naţională pentru Progresul României s-a născut în primăvara anului 2010, din dorinţa de a reprezenta o alternativă modernă şi progresistă la partidul care a acaparat stânga românească în ultimele două decenii - PSD. Uniunea Naţională pentru Progresul României este o construcţie politică de centru-stânga, care are drept obiectiv introducerea în România a guvernării progresiste şi asigurarea stabilităţii politice pe termen lung", conform informaţiilor postate pe site-ul formaţiunii politice.
 Echipa UNPR este formată din următorii:
Oprea Gabriel Presedinte UNPR
Nicolicea Eugen Vicepresedinte
Tabugan Ion Vicepresedinte
Ţurea Răzvan Trezorier UNPR
Bostan Emil Vicepresedinte UNPR
Iordache Luminiţa Vicepresedinte UNPR, Presedintele Organizatiei UNPR Iasi
Mazilu Constantin Presedinte UNPR Valcea, Sef departament UNPR
Steriu Valeriu Vicepresedinte UNPR
Ţaga Claudiu Sef departament UNPR
Aurelia Vasile Vicepresedinte UNPR Bucuresti
Mihăilescu Şerban Vicepresedinte UNPR,
Chivu Sorin Vicepresedinte UNPR
Iordănescu Anghel Sef Departament UNPR
Câmpanu Liviu Vicepresedinte UNPR
Cibu Constantin Presedintele Organizatiei UNPR Braila
Chirvăsuţă Laurenţiu Vicepresedinte UNPR
Mărcuţianu Ovidius Vicepresedinte UNPR
Nedelcu Vasile Vicepresedinte UNPR
Toma Ion Secretar general adjunct UNPR
Avram Craciun Presedinte interimar UNPR Arad
Nicolae Dobra