Publicat: 2 Iunie, 2015 - 16:55
Share
VEZI materialul prezentat de Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, faptul că țara noastră se află într-un moment economic extrem de bun.

Premierul a salutat ideea ca premierul să vină o dată pe lună în fața aleșilor pentru a prezenta situația țării. 

”Vă felicit pentru modifcările aduse regulamentului. Cred că dacă în fiecare lună premierul vine să răspundă  în fața Parlamentului este un lucru extrem de bun pentru relația dintre Parlament Și Guvern”, a declarat premierul. 

Ponta a precizat că țara noastră se află într-un moment economic extremde bun.

”Cred că este extrem de important ca la jumătatea  lui 2015 să știm exact unde ne aflăm. O să vă dau un citat din guvernatorul BNR: ”creșterea economică din prezent este nu doar robustă, ci și sustenabilă”. România se află într-un moment economic extrem de bun, în care a reușit să refacă distrugerea economică și socială din anii 2010 -2011. România a avut o creștere medie de 3%, în primul trimestru, o creștere de 4,2 % a PIB, suntem și noi pe primul loc la un lucru important. Îmi doresc ca la finalul mandatului să puteți să spuneți că ați fost membri ai 
Parlmentului în patru ani de creștere neîntreruptă. Vreau să mulțumesc tuturor membrilor USL, celor care au sprijinit programul de guvernare”, a mai spus Ponta. 

”După ce am preluat guvernarea în recesiune, sunt trei ani și ceva de creștere economică, e important că acesta creștere se bazează pe motoare interne și externe.  O rată de creștere economică de peste 3% devine un obiectiv posibil”, a precizta premierul. 

”Mulțumesc Parlamentului și miniștrilor pentru deblocarea celei mai grele moșteniri pe care am primit-o: blocarea fondurilor europene. Avem acordul de parteneriat și majoritatea programelor operaționale petru 2014-2020 deja aprobate. Am plătit aproape în totalitate împrumultul luat și consumat de colegii de la PDL, ne-am încadrat în toate țintele de deficit stabilite cu partenrii internaționali. Va rog să rețineți că având sprijinul dumeavostră putem să mergem mai departe cu acest rezultate. Mă bucur că mă aflu în fața Parlamentului la o zi după reducerea TVA, și dublarea alocațiilor, două măsuri foarte importante”, a mai spus Victor Ponta.

”Este important ca în perioada următoare să aprobăm noul Cod fiscal, să punem în practică toate modificările și proiectele de investiții și să ne sprijiniți în aprobarea noului pachet privind investițiile publice”, a afirmat premierul. 

VEZI materialul prezentat de catre primul-ministru Victor Ponta, astazi 2 iunie 2015, in plenul Camerei Deputatilor.