Publicat: 10 Septembrie, 2012 - 19:43
Share

Încă de zilele trecute, liderii USL Victor Ponta și Crin Antonescu au anunţat că intenţionează să se autodenunţe în dosarul în care este învinuit secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, din moment ce îndemnul adresat cetăţenilor să meargă la vot a ajuns să fie considerat drept o infracţiune. Zis și făcut, Victor Ponta, zis și renunțat, Crin Antonescu.

În semn de solidaritate cu Liviu Dragnea, colegul de partid chemat pe la DNA să explice de ce oamenii au votat la referendum, premierul Victor Ponta a semnat și el autodenunţul, cum că a votat şi a îndemnat oamenii să voteze la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, prezicând că îl va trimite la DNA prin Poştă, cu număr de înregistrare.

Se pare că toţi membrii BPN au procedat similar şi că la fel vor face şi membrii CExN.

"L-am semnat deja. Se trimite frumos prin Poştă, cu număr de înregistrare", a spus Ponta.

"Dacă asta e o infracţiune (îndemnarea oamenilor să meargă la vot- n.r.) în viziunea celor de la DNA, trebuie să fim pedepsiţi. Dar bănuiesc că suntem foarte mulţi cei care am făcut lucrul ăsta", a mai spus Ponta.

Pe de cealaltă parte, liderul PNL Crin Antonescu a anunţat că a fost descurajat să mai facă acest lucru de către procurorul general, Laura Codruţa Kovesi.

„Am fost descurajați de doamna Kovesi, care într-un dialog profesional cu Victor Ponta a declarat că nu ia in considerare autodenunțul. Important este mesajul politic, dacă cineva ca Liviu Dragnea este acuzat pentru că a condus o campanie electorală și a vrut să o câștige. Deci nu vorbim aici despre acuzații de fraudă clare, atunci sunt perfect solidar și nu m-ar mira să ne caute dânșii și pe mine și pe domnul Ponta”, a declarat Antonescu.